24 Mart 2015 Salı

Allah ülkelere lider tayinine ne zaman başladı?

23 Mart günü, herhalde Türkiye siyasî tarihine yeni bir Ankara Savaşı olarak geçecek. Bu defa, arkalarındaki gücü kestiremediğimiz tek kişilik ordular karşı karşıya geldi. AKP'nin esas lideri cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a itirazını yüksek sesle dile getiren Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in tweet saldırısına uğradı. Gökçek Arınç'ı "paralellerden emir alıp partide nifak çıkarmakla" suçladı, ona "seni istemiyoruz, git!" dedi. Bülent Arınç da, bakanlar kurulu toplantısından çıkışta Gökçek'e haysiyetsiz, terbiyesiz gibi sıfatlar yakıştırmanın yanısıra, "sen o paralellerin kucağında oturdun" dedi, Gökçek'i "Ankara'yı parsel parsel satmakla" itham etti. Gece vakti Gökçek, önce CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın "Tarafsız Bölge"sine çıkacakken vazgeçti, sonra görünüşte zehir zemberek, ancak yakından bakıldığında pek temkinli ve sünepece bir cevabî açıklama yayımladı, Arınç'ı mahkemeye vereceğini duyurdu.

Bu kısımlarını biliyorsunuz. Burada kayda geçsin diye özetin özeti olacak tarzda aktardım. Ancak Gökçek'in tweet'leri içinde, o hayhuy arasında gözden kaçan, en azından hak ettiği ilgiyi görmeyen bir ifade vardı ki, onun kayda geçmesini özellikle önemsiyorum.

Din tüccarlığının vardığı tehlikeli noktayı pek güzel simgeleyen, sıkıştırılmış yoğunlaştırılmış şekilde içeren bir ifade bu. Şöyle dedi Melih Gökçek:
"ALLAH BU MİLLETE VE İSLAM ALEMİNE BİR LİDER LÜTFETTİ..."
Dinî bilgim yeterince derin olmadığından -internetin ortaya soru atıp cevaplanmasını bekleyebileceğiniz bir meydan oluşuna güvenerek- sormak isterim: Allah'ın, zaman zaman özel görevli bazı melekleri ve sonuncusu Muhammed olan birçok peygamberi göndermek dışında, yeryüzünde herhangi bir ülkeye lider tayin etmek gibi bir işlemi var mıdır? Daha önce böyle bir şey yapmış mıdır? Yaptıysa, kimleri nerelere tayin etmiştir? Tayyip Erdoğan'ı Allah'ın, üstelik bizim başımıza değil, bütün İslâm âlemine lider olarak gönderdiği doğru mudur? Böyle bir şey iddia edilebilir mi? Edilirse günaha girilir mi? Başka herhangi bir insan, herhangi bir başka insanın Allah tarafından özel görevle gönderildiğini iddia etse, bu, Müslümanlar arasında nasıl karşılanır?

Son soruyu şuraya şöyle ayırayım: Melih Gökçek'in bu cüretine dair tek sesin çıkmamış oluşu:
a.) Patırtı içerisinde bu lafın işitilmemiş veya manasının anlaşılmamış oluşundan mıdır?
b.) Siyasî angajman ve dünyevî iktidarı her şeyden üstün tutan dindarların bunu da çıkar icabı görmezden gelişinden midir?
c.) Tahakküm ve çıkar için Allah ve dinin bütün anlatısı dahil her şeyin kullanılması mübah olduğundan mıdır?

Yoksa biz ateist ve inançsız olduğumuz için buradaki inceliği anlamıyor muyuz?

Şahsen anlayabildiğim, sanmam ama eğer bu işlerde bir dahli varsa, Allah'ın, bize hiçbir şey lütfetmediği gibi, adını kullanarak dünyevî tahakküm ve maddî menfaat peşinde koşan bir kadroyu başımıza bela ettiğidir.