31 Ekim 2014 Cuma

Sabahın ilk saatleri...

Âdet haline getirmemeye kararlıyım, arada sırada bir "günlük" uygulaması yapacağım. Bugün günlerden 31 Ekim Cuma; Riya Tabirleri hayırlı işler diler.

• Mevsimlik işçileri taşıyan midibüs şarampole yuvarlandı, 15 kadın işçi can verdi. Galiba tıka basa doldurmuşlar garibanları o araca. Ağır yaralılar da var, kurban sayısı artabilir. İş cinayetleri konusunda önleyici tedbir herhalde: işe gitmeden öldürmek.

• Antalya'da bir kısım veli, çocuklarının engelli bir arkadaşlarıyla birlikte okumasını istemedikleri için minikleri okula yollamayarak boykot yapıyor. Okul yöneticileri sahip çıkmış ama faydasız. Engelli çocukcağızın sınıfta tek başına fotoğrafı var. Bu yüksek ahlâk-vicdan sahibi veliler engelli çocuğu sınıftan attırmaya çalışıyor. İçimden ettiğim bedduaları buraya yazmıyorum; siz de içinizden geçenlerle eşlik ediverin. Çocuğum olsaydı, bu anababaların çocuklarıyla aynı mekânda bulunmasını istemezdim, öyle diyeyim.

• Dün gecenin haberi ama tatavası sabah yapıldı haliyle. Millî Güvenlik Kurulu, az kaldı kaybedeceği, devletin en üst kurumu konumunu tekrar kazandı. Cumhuriyet tarihinin rekor MGK toplantısından çıkan sonuç bildirisindeki abuk sabuk ifadelerin özü: Tayyip Erdoğan'a kafa tutana bu ülkede yer yok! "Legal görünümlü illegal paralel yapılar" vesair safsatalar başımıza çok iş açabilir; yine de başrol bunlarda değil. MGK'nın bu "kullanımı"yla, "Yeni Türkiye" iddiası tam orta yerinden delinmiş oldu.

Hürriyet gazetesi, Peşmergelerin yemek yediği tesislerden hesabı ödemeden kaçtığını ileri sürdü. Seksen kişinin çaktırmadan hesabı takıp gitmesi imkânsızsa da, bunu böyle yazdığınızda okur gerisini düşünmeden inanıverir. Tabiî soru, bu çamur atmayla ne elde edilmek istendiği; sorun, bunun yalan oluşu. Demirol tesislerinin Kürt sahipleri Peşmergeleri memnuniyetle misafir etmişler ve teklif edilmesine rağmen para almamışlar. Şimdi Hürriyet'i dava edeceklerini söylüyorlarmış. İnsan hangi saiklerle oturup böyle bir şey uydurur? Ve nasıl hayasız olmalı ki bunu yapabilsin? [ EK - Fakat tabiî burası Türkiye olduğu için, bu kadarıyla yırtma şansını vermezler insana. Ben bunları yazdıktan sonra ortaya bir de fatura çıktı. Yani "Hesap ödendi, bu da faturası!" dediler. Hesabı Urfa Valiliği ödemiş, haberin bu versiyonuna göre. "Demirol tesislerinin sahipleri Hürriyet'i mehkemeye verecek" haberini de başka birilerinin uydurduğu anlaşılıyor. Mazur görmüyorum da, en azından onların saiklerini anlıyoruz bari. Kurcalamayacağım, burada bırakacağım. ]

Evet, sizler için sabah saatlerinden bu güzel konuları seçtim. İsterseniz gün içinde bunlara başka bir şey eklemeyeyim. Yoksa ekleyeyim mi?