10 Haziran 2015 Çarşamba

Karanlık günde aydınlık yüzler

Devlet, bu memlekette saçları ağarmış herkesin korktuğu, buna rağmen tahmin ettiği, bundan ötürü çok ama çok sıkıldığı üzre, HDP'nin barajı aşmasının yolaçtığı sevinci insanların kursaklarında bırakmak üzere harekete geçti. Diyarbakır'da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran, kimliği henüz bilinmeyen katillerce öldürüldü. Buna tepki olarak silahları kapıp sokağa çıkan Hüda-Par taraftarları, üç kişiyi öldürdü: Bayram Özelçi, Bayram Dağtan ve Emin Esen. Yine çok büyümesi umularak hazırlanmış bir provokasyonla karşı karşıya olduğumuz açık. Üstelik Rojava'dan tam on gencin cenazesinin geleceği bir günde.

Bunlara rağmen, buraya HDP'nin 8 Haziran'daki İstanbul/Bakırköy kutlamasından bir fotoğraf koyacağım. Gülen yüzler görünsün. Onları görelim. Fotoğrafların gerisi, ipernity'deki sayfamda, yeni bir albümbe: "8 Haziran".

Celebration / Kutlama

DHA muhabirleri Canan Altuntaş ve Serdar Sunar ile İHA muhabiri Burak Emek, Diyarbakır'da büyük tehlike atlattı, Altuntaş ciddî yaralandı. Saldırganlar muhabirleri yere yatırdı, onlara vurdu, kameralarını aldı. Basın emekçisi arkadaşlarımıza geçmiş olsun.

Bu korkunç olaylar yaşanırken, AKP'li bir sima, Ömer Turan (@omerturantv), akıl almaz kışkırtıcı tweet'ler attı ve '90'larda birçok insanın "faili meçhul" cinayetler için atılıp götürüldüğü meşhur ve mahut "Beyaz Toros"ları (Renault) hatırlattı, üstelik bunların DAİŞ'in beyaz Toyota'larıyla bağlantısını kurarak Kürtleri alenen tehdit etti. Turan, gün boyu ortaya saçtığı nefreti gece şu mesajıyla taçlandırdı: "Marxist-Leninist Dinsiz PKK ve onun legal uzantısı HDP'ye destek veren kardeşim degildir, kestiğini yemem, arkasında namaz kılmam." Bu adamın kafasındaki Türk İslâmcılığı, anlaşılan, derin devletin kirli yöntemlerini zevkle kullanmaya hazır ve düpedüz faşistçe.