1 Haziran 2015 Pazartesi

HDP İstanbul mitingi

30 Mayıs günü, tarihî bir toplantıya katıldık. Tam hesaplanması zor, birkaç yüz bin kişiyle birlikte, diyelim. Şunu güvenle söyleyebilirim ki, pratik örgütlenme ve iş yürütmede HDP, kıyaslanmayacak kadar fazla imkân kullanabilen iktidar partisiyle yarışabilecek tek kuruluş. O kadar geniş, dallı budaklı bir organizasyonda olabilecek aksiliklerin neredeyse hiçbiri olmadı. Genç ve becerikli sunucular sahne akışını çok iyi götürdü, konuşmacılar hamasetle şununla bununla insanları sıkmadı, hepimizin moralini yükselten bir gün geçirdik. Gazeteciler olarak, düşmanlıkla karşılaşmayacağımızı bilerek ortalıkta dolaşmanın iç huzurunu tattık.

HDP Rally / HDP Mitingi

Bendeniz de, iş edindim, o günden güzel fotoğraflar çekeyim, moralimizi yükselten manzarayı göremeyenlere de aktarayım, diye biraz uğraştım. Konuşmacıların fotoğraflarını Twitter'dan (@umit_k) paylaştım. Bir an önce yayımlayabilme gayesiyle dar zamanda işleyebildiğim bazı miting fotoğraflarıysa ipernity'deki sayfamda, "30 Mayıs 2015" albümünde.

[ EK / 2 HAZİRAN 01:15 / Yeni eklediğim fotoğraflarla birlikte HDP mitingi albümü 34 kareye ulaştı. Şimdilik son hali budur. Bazıları biraz aceleye geldi, zamanla düzelteceğim. ]