11 Şubat 2015 Çarşamba

Birçok Twitter hesabı bloke edildi - AÇILDI

Gece 02:00'den itibaren Twitter'da yaşanan acayipliklerle ilgili mesajım ve çeşitli güncellemeler. Tweet atamama sorunu dünya çapında, en azından Türkiye ile sınırlı kalmaksızın yaşandı.

[ EK / 02:35 / SORUNUN KISMÎ ÇÖZÜMÜ • Tweet atılabiliyor, replay yapılabiliyor; ama ikinci, üçüncü denemede. Güncellemeyi bırakıyorum. ]

[ EK / 02:31 / SORUNUN İKİNCİ ÇIKIŞI • Aynı sorun tekrar yaşanıyor. Hesaplarımız bloke edilmiş görünüyor. ]

[ EK / 02:29 / SORUN ÇÖZÜLDÜ • Bilinsin diye silmiyorum. Gece 02:00 civarında, birden tweet atamaz, RT edemez hale gelen birçok insana hesaplarının kilitlendiğini bildiren mesajlar geldi. Kimimiz kilidi açmak için Twitter'ın öerdiği şekilde telefon numaralarımızı girerek çözüme ulaştık, kimimiz de bekledi, sorun kendiliğinden halloldu. Sorun sadece Türkiye'de de yaşanmadı. Sonraki Twitter muhabbetinin gösterdiği üzre, en azından Kenya ve İngiltere'de de yaşandığını biliyoruz -ki muhtemelen başka bir sürü yerde de yaşanmıştır.

Şu anda ne olduğunu tam bilemiyoruz. Görünen, birilerinin maksatlı bir operasyonu olmadığı. Umarım öyledir. ]

DUYURU VE RİCA • SORUNUN İLK ÇIKIŞI
Twitter, hesabımın bloke edildiğini bildiriyor. Bu mekanizmanın nasıl işlediğini, buna neyin yolaçtığını bilmiyorum, ama muhtemelen birileri bir halt karıştırdı. "Unlock" deyince de telefon numarası istiyor. Log Out yapıp geri gelmek sorunu çözmedi. Şimdilik atılan tweet'leri görebiliyorum. Bilen birileri yol gösterirse sevinirim.